Предимства на гранитните настилки

Posted by admin 25.07.2022 0 Comment(s)

Ето някои от предимствата на използването на гранит като материал за подова настилка. Някои от тези предимства са: трайност, устойчивост на петна и лесен монтаж. В тази статия се разглеждаме  обяснясним какво прави гранита толкова желан като подова настилка. Освен това ще обсъдим предимствата на естествения камък и как те се сравняват с други материали. Един гранитогрес е отличен избор за всеки дом или бизнес, независимо дали търсите трайна, устойчива на петна повърхност или красив, естествен вид.

 

Дълготрайност

 

За разлика от други видове материали за подови настилки, гранитогресът е известен със своята издръжливост. Твърдостта му го прави изключително устойчив на надраскване и изтъркване и запазвайки блясъка си за по-дълъг период от време. За разлика от мрамора, който го губи в рамките на няколко години, гранитогресът запазва блясъка си до 100 години. В допълнение към издръжливостта си гранитогресът изглежда зашеметяващо и често е най-скъпият материал за полагане на подова настилка.

 

Въпреки красотата на гранитния под, неговата издръжливост изисква запечатване. Уплътненията са необходими, за да се предпази камъкът от петна и влага, които в крайна сметка могат да причинят оцветяване. Честотата на запечатване на гранитогресния под зависи от това колко често го използвате и какъв е трафикът по него. Върху неговата издръжливост влияе и цветът на гранитогреса, поради което при по-тъмните цветове по-лесно се появяват драскотини.

 

Устойчив на петна

 

Като отличен избор за подова настилка от висок клас, гранитът може да бъде скъп. Неговата висока степен на поддръжка и пореста природа го правят податлив на оцветяване и начупване. Следователно той изисква периодично запечатване и защитно покритие.

 

Най-важното нещо, което трябва да запомните при почистването на гранитогресните подове, е, че не трябва да ги избърсвате. Това може да доведе до появата на драскотини. Вместо това потупвайте петното, за да избегнете разнасянето на течността. Можете също така да използвате влажна кърпа или дори гъба, за да избегнете появата на петна от вода върху повърхността. Един от най-добрите начини за почистване на гранитогресните подове е да използвате мек разтвор на вода и сапун.

 

Лесен за инсталиране

 

Този вид естествен камък се предлага в голямо разнообразие от цветове, шарки и зърна. Той е и един от най-твърдите материали на пазара, благодарение на високото си съдържание на силициев диоксид. Инсталирането му на вашите подове може да бъде лесен и безпроблемен процес, стига да знаете как да го направите. Въпреки това трябва да имате предвид, че той изисква известна поддръжка, особено ако не сте професионалист.

 

Докато инсталирате гранитогрес, трябва да сте наясно с някои неща. Гранитогресът е естествено вещество, така че съдържа следи от радон. Въпреки че той не е вреден, възможно е в бъдеще да имате проблеми с него. Въпреки че гранитогресът не се оцветява, водата може да го повреди. Трябва да го запечатате, както и фугите, ако искате да запазите добрия му вид като нов. Освен това гранитогресът не се нуждае от особена поддръжка, поради което много хора избират именно него.

 

Естествен вид

 

Неговите естествени цветови вариации и неправилни шарки придават класа на всяка стая, а естествената красота на гранитогреса може да подобри външния вид и усещането за всеки дом. И тъй като не изисква особена поддръжка, той е отлична инвестиция и вероятно ще увеличи стойността на препродажбата на дома ви.

 

Ако обмисляте гранитогрес, не забравяйте да изберете покритието, което най-добре подхожда на интериора на вашия дом. Огнеупорният гранит е по-груб вид гранит с по-високо защитно покритие от бушонирания гранит. Гранитът с бушонирана повърхност има по-гладка, не толкова груба текстура, с някои малки неравности.

 

Цена

 

Цената на гранитогреса може да варира значително в зависимост от размера на помещението и количеството камък, което искате. Например квадратурата на кухненски под може да варира от 100 до 2500 долара. Също така е важно да имате предвид, че той е много скъп материал. Има обаче начини да го направите по-достъпен, като го инсталирате сами. Ако не се чувствате комфортно да инсталирате гранит, първо помислете за по-евтин вариант.Променливите по работата с инсталирането му включват труд, материали, консумативи и квадратура.